DONA'M CINE IV EDICIÓ

Logotip Dona'm cine IV edició

Bases

TEMES DEL CONCURS

Mirades feministes: transversalitat, sororitat, transformació social i crítica a l’heteropatriarcat.

 • Viure en llibertat, vides lliures de violències, dones constructores de pau. 

 • Experiències d’activistes i defensores dels DDHH.

 • El meu cos, el meu primer territori de llibertat, identitats dissidents.

 • Decolonialitat i antiracisme.

 • Posar la vida al centre: respostes des dels feminismes.

 • Reapropiació dels espais públics i privats.

 • Creativitat i comunicació com a eines de transformació.

 • Altres temàtiques amb mirades feministes.


ADMISSIÓ D'OBRES

 1. Obres realitzades per dones d'arreu del món, majors de 16 anys.

 2. Cada participant podrà presentar un nombre il·limitat d'obres sempre que compleixin els requisits establerts en aquestes bases.

 3. Els gèneres acceptats són ficció, documental, art experimental i animació.

 4. La durada màxima de les obres serà fins a 20 minuts, inclosos els títols de crèdit.

 5. Les obres poden ser presentades en qualsevol idioma però, si es presenten en una llengua diferent del castellà o del català, hauran d'estar subtitulades en qualsevol d'aquests dos idiomes.

 6. Formats acceptats: les obres poden estar gravades en qualsevol format, però la presentació haurà de ser en format digital.

INSCRIPCIÓ

a) Enviament i presentació de l'obra: Cada participant penjarà la seva obra en un compte de Youtube/Vimeo prèviament a la inscripció en el concurs. L'enllaç s'afegirà al formulari d'inscripció.

b) Emplenar el següent formulari d'inscripció: formulari

c) La persona que signa la sol·licitud serà la responsable de vetllar perquè l’obra presentada compleixi amb les bases del concurs.


SELECCIÓ

El comitè organitzador seleccionarà les obres que passaran a la fase final i que optaran al Premi del Públic.

Es nomenarà un jurat independent que escollirà, entre les obres seleccionades, les guanyadores del Premi Berta Cáceres i el Premi del Jurat

Les obres seleccionades s'inclouran en la pàgina web oficial del concurs (www.donamcine.org) i en el canal de youtube/vimeo de l'organització.

Les obres seleccionades s'hauran d'enviar com arxiu digital a través de Wetransfer o Dropbox i adreçat al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i hauran de tenir les següents característiques:

- Extensió de l'arxiu: el format dels arxius rebuts ha de ser *.mov o *.mp4.

- Còdec de vídeo: el còdec de vídeo emprat ha de ser Apple ProRes 422 o H264/MPEG-4 AVC.

- Còdec d'àudio: AAC o PCM.

- Resolució en píxels: la resolució màxima ha de ser de 1920x1080 (1080 p) i la mínima de 1280x720 (720 p).

L'enviament és indispensable per a accedir als premis del concurs.

Un cop seleccionada, l'obra no es podrà retirar del concurs, excepte en situacions excepcionals que valorarà l'organització.

Les obres seleccionades es podran visualitzar on-line a la pàgina web de DONA'M CINE (www.donamcine.org) des del moment de la seva selecció i per un temps indefinit.

Les autores de les obres seleccionades es comprometen a mantenir l'enllaç a la seva obra proporcionat a DONA'M CINE durant tot el període que duri el concurs.

DONA'M CINE es reserva el dret de publicar un tràiler o un fragment de màxim 30 segons de cada curtmetratge a la web i a les xarxes socials amb la finalitat de promocionar el concurs i les obres presentades.

DONA'M CINE es reserva el dret de sol·licitar materials de promoció de l'obra (fotografies, arxius multimèdia, etc.) per a la seva exhibició a la web. El material audiovisual enviat a DONA'M CINE passarà a formar part del banc de recursos de la web (www.donamcine.org) i de l’entitat organitzadora (Entrepobles / Entrepueblos / Entrepobos / Herriarte) comprometent-se a ressenyar la seva autoria.

En cap cas s'acceptaran obres amb clara intenció publicitària de marques, productes o empreses, així com les que tinguin una intencionalitat evident de perjudicar a tercers.

No s'admetran obres presentades en altres edicions de DONA’M CINE.

Les obres que no compleixin aquestes bases quedaran automàticament descartades.

PREMIS

PREMI DEL PÚBLIC: valorat en 500 euros.

Totes les obres seleccionades se sotmetran a votació popular a través de la pàgina web de DONA'M CINE. L'obra que aconsegueixi més vots serà la guanyadora del Premi del Públic.

PREMI BERTA CÁCERES: valorat en 1.000 euros.

El jurat constituït per a la IV Edició DONA'M CINE triarà entre les obres seleccionades la guanyadora del Premi BERTA CÁCERES.

PREMI DEL JURAT: valorat en 1.000 euros.

El jurat constituït per a la IV Edició DONA'M CINE triarà entre les obres seleccionades la guanyadora del Premi DONA'M CINE.

Les obres guanyadores s'exhibiran de forma presencial, juntament amb una selecció d'obres finalistes, el dia del lliurament de premis.

DONA'M CINE es reserva el dret de declarar el premi del jurat desert. Els premis no poden ser, en cap cas, acumulables.


CALENDARI

Període d'inscripció d'obres: del 3 de desembre de 2018 al 8 d’abril de 2019

Anunci de les obres seleccionades: 22 d’abril de 2019.

Exhibició en línia de les obres seleccionades i període de votacions: del 22 d’abril de 2019 al 5 de juny de 2019.

Anunci d’obres guardonades: 10 de juny de 2019

Exhibició presencial i lliurament de premis: Entre l’1 i el 5 de juliol de 2019.

Totes les obres que es presentin fora de termini quedaran excloses del concurs.


DRETS D'AUTORIA

Totes les obres inscrites han d'incloure material original. DONA'M CINE no es fa responsable de les obres pel que fa a continguts, drets i llicències d'explotació. A més, DONA'M CINE informa que l'ús d'imatges i peces musicals preexistents en una pel·lícula necessiten l'autorització escrita de qui en tingui els drets. DONA'M CINE no exigirà aquestes autoritzacions, però no es farà càrrec de possibles reclamacions. DONA'M CINE no té cap responsabilitat pel que fa als continguts, així com a les conseqüències derivades de la seva publicació. Cada realitzadora reconeix que tota la informació, imatges, textos, fotos, sons, vídeos, etc., inclosos en l'obra que envia són responsabilitat exclusiva de la persona que els ha creat. DONA'M CINE es compromet a no alterar ni modificar els continguts audiovisuals enviats per a la seva publicació. L'autora o autores cediran gratuïtament els drets d'exhibició de l'obra de forma no exclusiva i per un temps indefinit a DONA'M CINE i a les entitats organitzadores per al seu ús divulgatiu i sense ànim de lucre.


CLAUSULES FINALS

Les dades facilitades per les participants s’inclouran en una base de dades propietat d’Entrepobles / Entrepueblos / Entrepobos / Herriarte, de conformitat amb el que estableixen les normatives vigents de protecció de dades de caràcter personal i de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic.

Entrepobles / Entrepueblos / Entrepobos / Herriarte garanteix la confidencialitat i seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognom i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar la inscripció al concurs i, enviar informació sobre tots els esdeveniments i serveis del concurs, així com d’informar de futures edicions i altres activitats de l’organització.

Es pot exigir el dret d’accés, rectificació, cancel·lació de les dades de caràcter personal mitjançant un correu electrònic a la bústia Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o per mitjà d’un escrit adreçat a: Entrepobles / Entrepueblos / Entrepobos / Herriarte, Avinguda Meridiana, 30-32, entl. 1 Esc. B, 08018 – Barcelona.

¿Te gusta esta Web? Claro, es Joomla!

Política de Cookies