DONA'M CINE III EDICIÓ

logocat1

III Concurs internacional on-line de curtmetratges realitzats per dones

DONA'M CINE és un projecte audiovisual impulsat per Entrepobles/Entrepueblos/Entrepobos/Herriarte, associació de cooperació i solidaritat internacional compromesa amb moviments socials, i per Producciones Doble Banda, productora amb una àmplia experiència en cinema i documentals de contingut social. Aquesta tercera edició compta amb la col·laboració de DEMUS, Colectivo de Mujeres de Matagalpa, FENMUCARINAP, AMPDE, La Cuerda, JASS, Mujeres en Foco, Xarxa Feminista, Dones x Dones, Mujeres de Negro Sevilla, Marxa Mundial de Dones, AIETI, Cooperacció, IDHC, AlterNativa Intercambio con Pueblos Indígenas, Ecologistes en Acció Edualter, Coop57, USTEC-STEs, CIMA. Asociación de Mujeres Cineastas y de medios audiovisuales, Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores amb Visió de Gènere, La Independent, Món Comunicació, Cineclub Vilafranca i SICOM. També aporten el seu suport, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Agencia Española de Cooperación Internacional al Desarrollo i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

DONA'M CINE és una plataforma cultural on-line de construccions col·lectives i de mirades feministes diverses que vol fomentar una xarxa d'intercanvi de material audiovisual fet per dones, i alhora visibilitzar produccions audiovisuals que no tenen espai en els mitjans de comunicació tradicionals.

DONA'M CINE pretén donar veu a dones, en el relat de les seves realitats i de les seves rebel·lies, des de la “pedagogia de la desobediència” per a transformar pràctiques i valors patriarcals.

DONA'M CINE té un caràcter internacional, entenent que vivim en un món globalitzat i complex. En la realitat de les dones es barregen el gènere, la classe social, la identitat, el sexe, l'origen, l'ètnia, l'edat, la religió, la territorialitat i els contextos polítics. L'origen de les desigualtats és doncs, molt complex, però alhora permet una gran diversitat de rebel·lies, alternatives i formes de teixir relacions, afinitats, vincles i aliances.

En el moment de llançar aquesta tercera edició de DONA'M CINE ens va commocionar la notícia de l'assassinat de la nostra amiga Berta Cáceres, activista hondurenya. La seva enorme generositat en el compromís rebel, solidari, feminista i ecologista l'havia portada a ser una de les veus més clares i valentes en la defensa dels drets dels pobles indígenes, de les dones, dels sectors socials més desafavorits i de la natura enfront del poder i de la impunitat de les multinacionals.

En aquesta III edició, en la qual les dones activistes defensores dels drets de les dones, de la seva col·lectivitat i de la natura protagonitzen una de les temàtiques que proposem, hem acordat atorgar el “Premi Berta Cáceres”.

¿Te gusta esta Web? Claro, es Joomla!

Política de Cookies