V EDICIÓ DEL CONCURS INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES FEMINISTES DONA'M CINE.

 

Claim Dona'm cine V edició

BASES DEL CONCURS DONA'M CINE V EDICIÓ

1. TEMES DEL CONCURS

Focus feministes amb: transversalitat, interseccionalitat, sororitat, transformació ecosocial, resistències creatives i crítica a l'heteropatriarcat


SECCIÓ PREMI BERTA CÀCERES:

Defensar qui defensa drets: Defensores no esteu soles.

Denúncia a la criminalització de les defensores de drets humans i ambientals.

Resistències comunitàries enfront de les vulneracions de drets i l'espoliació de béns comuns.

Comprendre per transformar: manifestacions antiracistes i anàlisi de la seva multidimensionalitat.

 

SECCIÓ PREMI DEL PÚBLIC I JURAT:

Viure en llibertat: espais de creixement, vides lliures de violències masclistes i dones constructores de pau.

El cos com a territori de sobirania i disputa: conflictes, subjectivitats en rebel·lia i identitats dissidents.

Drets humans i reptes per a una vida digna: justícia global i climàtica i desenvolupament sostenible.

Educar per a la transformació ecosocial: cures de les persones i el planeta, ecodependència i interdependència, xarxes feministes de suport mutu.

Ciutats integradores: espais públics i privats i urbanismes feministes.

Resistències creatives: artivismes, comunicació feminista i compromís social.

Altres temàtiques amb mirades feministes.

 

2. ADMISSIÓ D'OBRES

a) Obres realitzades per dones de tot el món, majors de 16 anys.

b) Cada participant podrà presentar fins a un màxim de dues obres sempre que compleixin els requisits establerts en aquestes bases.

c) Els gèneres acceptats són ficció, documental, art experimental i animació.

d) La durada màxima de les obres serà de fins a 12 minuts, inclosos els títols de crèdit.

e) Les obres poden ser presentades en qualsevol idioma però, si es presenten en una llengua diferent a català o castellà, hauran d'estar subtitulades en qualsevol d'aquests dos idiomes.

f) Formats acceptats: les obres poden estar gravades en qualsevol format, però la presentació haurà de ser en format digital tal com s'especifica en l'apartat 5. FORMAT I ENVIAMENT DE LES OBRES.

 

3. INSCRIPCIÓ

a) Enviament i presentació de l'obra: cada participant pujarà la seva obra en un compte de Youtube / Vimeo prèviament a la inscripció en el concurs. L'enllaç s'afegirà al formulari d'inscripció. En el cas d'estar protegit amb contrasenya, aquesta s'haurà de proporcionar al formulari d'inscripció. Si l'obra és seleccionada haurà d'estar alliberada de contrasenyes durant tot el període que duri el concurs.

b) Omplir el següent formulari d'inscripció: formulari

c) La persona que signa la sol·licitud serà la responsable de vetllar perquè l'obra presentada compleixi amb les bases del concurs.

 

4. SELECCIÓ

El comitè organitzador seleccionarà les obres que passaran a la fase final i que optaran al Premi del Públic, al Premi Berta Càceres i al Premi del Jurat.

Es nomenarà un jurat independent que escollirà, entre les obres seleccionades, les guanyadores del Premi Berta Càceres i el Premi del Jurat.

Les obres presentades i que siguin seleccionades s'inclouran en la pàgina web oficial del concurs (www.donamcine.org) i al canal de youtube / vimeo de l'organització. Estaran disponibles per al seu visionat fins al tancament del concurs.

Les participants amb obres seleccionades es comprometen a mantenir l'enllaç sense contrasenya a la seva obra proporcionat a DONA'M CINE durant tot el període que duri el concurs.

Un cop seleccionada, l'obra no es podrà retirar del concurs, excepte en situacions excepcionals que valorarà l'organització.

DONA'M CINE es reserva el dret de publicar un tràiler o un fragment de màxim 30 segons de cada obra a la web i a les xarxes socials amb la finalitat de promocionar el concurs i les obres presentades.

DONA'M CINE es reserva el dret de sol·licitar materials de promoció de les obres seleccionades (fotografies, arxius multimèdia, etc.) per a la seva exhibició a la web.

 

En cap cas s'acceptaran obres amb clara intenció publicitària de marques, productes, empreses o amb un marcat caràcter institucional, així com les que tinguin una intencionalitat evident de perjudicar a tercers.

No s'admetran obres presentades en altres edicions de DONA'M CINE

Les obres que no compleixin aquestes bases quedaran automàticament descartades per part de l'organització.

 

5. FORMAT I ENVIAMENT DE LES OBRES

Les obres seleccionades s’hauran d'enviar com arxiu digital a través de WeTransfer o Dropbox i dirigit al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i hauran de tenir les següents característiques:

- Extensió de l'arxiu: el format dels arxius rebuts ha de ser *.mov o *.mp4.

- Còdec de vídeo: el còdec de vídeo emprat ha de ser Apple ProRes 422 o H264 / MPEG-4 AVC.

- Còdec d'àudio: AAC o PCM.

- Resolució en píxels: la resolució màxima ha de ser de 1920x1080 (1080 p) i la mínima de 1280x720 (720 p).

L'enviament és indispensable per accedir als premis del concurs.

 

6. PREMIS

PREMI DEL PÚBLIC: valorat en 500 euros.

Totes les obres seleccionades es sotmetran a votació popular a través de la pàgina web de DONA'M CINE. L'obra que aconsegueixi més vots serà la guanyadora del PREMI DEL PÚBLIC. En cas que hi hagi coincidència amb el PREMI DEL JURAT i / o PREMI BERTA CÁCERES, la guanyadora del PREMI DEL PÚBLIC serà la següent més votada.

 

PREMI BERTA CÁCERES: valorat en 1.000 euros

El jurat constituït per a la V Edició de DONA'M CINE en col·laboració amb el comitè organitzador del concurs triarà entre les obres seleccionades la guanyadora del PREMI BERTA CÁCERES.

 

PREMI DEL JURAT: valorat en 1.000 euros.

El jurat constituït per a la V Edició de DONA'M CINE triarà entre les obres seleccionades la guanyadora del PREMI DONA'M CINE.

 

Les obres guanyadores s'exhibiran de manera presencial, juntament amb una selecció d'obres finalistes, en els actes de lliurament de premis i cloenda de la V edició de DONA'M CINE.

DONA'M CINE es reserva el dret, en situacions excepcionals, de declarar el PREMI DEL JURAT i /o el PREMI BERTA CÁCERES deserts. Els premis poden ser compartits i, en cap cas, poden ser acumulables.

Les obres guardonades s'inclouran en el cicle de projeccions amb finalitats culturals i de sensibilització social previstes en cada edició de DONA'M CINE. Les condicions d'exhibició s'expliciten en el punt 8 d'aquestes bases.

 

7. CALENDARI

Període d'inscripció d'obres: del 9 de desembre de 2020 el 9 de maig de 2021

Anunci de les obres seleccionades: 21 de juny de 2021

Exhibició en línia de les obres seleccionades i període de votacions: del 21 de juny al 14 de setembre de 2021.

Anunci d'obres guardonades: 15 de setembre de 2021

Exhibició presencial i lliurament de premis: Entre el 19 i el 21 d'octubre de 2021.

Data de tancament oficial del concurs: 31 de desembre de 2021

Totes les obres que es presentin fora de termini quedaran excloses del concurs.

 

8. DIFUSIÓ DE LES OBRES

8.1 DIFUSIÓ DE LES OBRES SELECCIONADES a la V Edició de DONA'M CINE

Entrepobles, com a entitat impulsora del concurs DONA'M CINE, organitza amb les obres guanyadores i una selecció rellevant de les obres seleccionades activitats culturals i de sensibilització social previstes en cada edició de DONA'M CINE amb l'objectiu de visibilitzar, generar debats i reflexions a voltant dels temes del concurs. Aquestes activitats divulgatives es realitzen sempre sense ànim de lucre.

Per tant, les participants de les obres premiades amb el Premi de Jurat, el Premi Berta Cáceres i el Premi del Públic autoritzaran a Entrepobles perquè aquestes obres formin part de les activitats culturals i de sensibilització social previstes en cada edició de DONA'M CINE . L'autorització es farà de forma gratuïta i no exclusiva.

 

En el cas de la resta d'obres seleccionades, les participants autoritzaran a través del formulari d'inscripció si desitgen formar part d'aquest cicle i en les mateixes condicions expressades al paràgraf anterior.

La vigència de l'autorització serà per un temps de dos anys a comptar des del tancament oficial del concurs, es prorrogarà automàticament per successius períodes de dos anys, excepte renúncia expressa de les participants amb una antelació mínima de 3 mesos del venciment del termini de vigència inicial o qualsevol de les pròrrogues. La comunicació de la renúncia es farà a través del correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

8.2 DIFUSIÓ DE LES OBRES A LA WEB

Les obres presentades i que siguin seleccionades per participar en el concurs s'inclouran a la pàgina web oficial (www.donamcine.org) i al canal de youtube / vimeo de l'organització. Estaran disponibles per al seu visionat fins al tancament del concurs (veure punt 7 d'aquestes bases).

Les participants amb obres seleccionades es comprometen a mantenir l'enllaç sense contrasenya a la seva obra proporcionat a DONA'M CINE durant tot el període que duri el concurs (veure punt 7 d'aquestes bases).

Un cop finalitzat el concurs les obres romandran visibles a la pàgina web www.donamcine.org sempre que les participants mantinguin les seves obres allotjades a l'enllaç que van proporcionar en el moment de la inscripció.

 

DRETS D'AUTORIA

Totes les obres inscrites han d'incloure material original. DONA'M CINE no es fa responsable de les obres pel que fa a continguts, drets i llicències d'explotació. A més, DONA'M CINE informa que l'ús d'imatges i peces musicals preexistents en una pel·lícula necessiten l'autorització escrita de qui tingui els drets. DONA'M CINE no exigirà aquestes autoritzacions, però no es farà càrrec de possibles reclamacions. DONA'M CINE no té cap responsabilitat pel que fa als continguts, així com les conseqüències derivades de la publicació. Cada autora reconeix que tota la informació, imatges, textos, fotos, sons, vídeos, etc., inclosos en l'obra inscrita són responsabilitat exclusiva de la persona que els ha creat. DONA'M CINE es compromet a no alterar ni modificar els continguts audiovisuals enviats per a la seva publicació.

L'autora o autores cedeixen gratuïtament els drets d'exhibició durant tota la durada del concurs (veure punt 7 d'aquestes bases).

CLÀUSULES FINALS

Les dades facilitades per les participants s'inclouran en una base de dades propietat d'Entrepobles / Entrepueblos / Entrepobos / Herriarte, de conformitat amb el que estableixen les normatives vigents de protecció de dades de caràcter personal i de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic.

Entrepobles / Entrepueblos / Entrepobos / Herriarte garanteix la confidencialitat i seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognom i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar la inscripció al concurs i, enviar informació sobre tots els esdeveniments i serveis del concurs, així com d'informar de futures edicions i altres activitats de l'organització.

Es pot exigir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació de les dades de caràcter personal mitjançant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o per mitjà d'un escrit dirigit a: Entrepobles / Entrepueblos / Entrepobos / Herriarte, avinguda Meridiana, 30-32 , entl. 1 Esc. B, 08018 - Barcelona.

© ASSOCIACIÓ ENTREPOBLES/ENTREPUEBLOS / ENTREPOBOS / HERRIARTE.

Free Joomla templates by L.THEME

Usem cookies al nostre lloc web. Algunes d'elles són essencials per al funcionament del lloc, mentre que unes altres ens ajuden a millorar el lloc web i també l'experiència de l'usuari (cookies de rastreig). Pots decidir per tu mateix si vols permetre l'ús de les cookies. Tingues en compte que si les rebutges, pot ser que no puguis usar totes les funcionalitats del lloc web.